• maalesef benim nişanlım olan kızdır. 3.5 yıllık ilişkimizi geçen mart ayında bir nişan yüzüğü takarak evliliğe dönüştürmek istedik. ben zaten uzun zamandır sürekli tatillerde yurtdışına gidip geldiğimden onu da yanıma alıp bir seferinde beraber tatile çıkmak istiyordum ama bazen onun maddi durumu iyi değildi, bazen de işleri yoğun olduğundan gidemedik. bi de türkiye şartları malum, evlenmeden önce aileler beraber tatile gitmemize pek iyi gözle bakmayacağı için şartları da zorlamak istemedik. o yüzden nişan sonrasında bir kere ağzımdan "üzülme, evlenince balayına gideriz" diye çıkmış oldu.

    şimdi de düğün vakti geldi çattı. geçen sene bedelli askerlik vaktim belli olunca ekim sonuna gün almıştık. ama birkaç gün sonra bedelliye gideceğimden ötürü bu ayki maaşımı alamadığımdan ve kaç aydır da düğün hazırlıkları yaptığımdan şu anda hesaplarım resmen bomboş kaldı. düğünü yapsak bile hemen yurtdışına çıkabilecek param yok. balayı tatili de şöyle iyi bir şey olsun istediğimiz için euro kuru yüzünden nereden baksanız 10.000 tl civarı para lazım. onu da ekim sonrası hemen bulmam pek mümkün görünmüyor. belki seneye yaza kadar ancak biriktiririm.

    dün de bu zor durumu ona açayım dedim ama destek göreceğim yerde gördüğüm tek şey trip ve azar oldu. kaç aydır bunun hayalini kurduğunu, yıllardır kendi gezmeme para bulurken sıra balayına gelince nasıl bulamadığımı falan söyleyip bana resmen yalancı muamelesi yaptı. sonunda da ben param kalmadı diye ısrar edince kredi çekmemi istedi. "1 haftalık keyif için o kadar borca değer mi aşkım?" deyince de "zaten reis faizleri düşürdü bu neyin korkaklığı ya erkek ol azıcık" deyip telefonu suratıma kapattı.

    dün akşamdan beri tadım tuzum kalmadı cidden. ne ona tamam nişanı at ne olacaksa olsun diyebiliyorum, ne de söylediği şeyi onca evlilik masrafından sonra hemen karşılayabilecek gücüm var. içim içimi yiyor. onca yıllık sevginin böyle maddi bir engel yüzünden bitme noktasına geleceği hiç aklıma gelmezdi.
  • gecmiş olsun. daha kotu bir yol ayrımında ayrı düşmektense yolun başında bu hatadan kurtulmak en mantıklısı.
  • hahaha yurt dışına gittik ne oldu dediğim başlık.

    saygı anlayış tevazu olmazsa isterseniz ay'a çıkın boş ve nafile
  • sen malsın evlenirsin
  • bugün balayı için kredi çek der, yarın "aşkım bu yüzük çok güzel kredi çekelim alalım" der. geleceğini bankalara ipotek ettirmeye gönüllü kişiler ile evlenmeyin gençler. yarın öbür gün "çekmeseydin" olur, üzülürsünüz.

    ilk entry hayal ürünüdür, ama gerçeği yanı başımızda.
  • `zaten reis faizleri düşürdü bu neyin korkaklığı ya erkek ol azıcık` diyen bir sevgili iceren serin hikaye.
  • yurtdışı tatilinin resmen gelenekselleştiğinin kanıtıdır.

    "düğün, nişan masrafı yapmayalım; dünyayı gezelim." vizyonunun ortaya çıkardığı yurtdışı tatili artık nişan attıracak kadar elzem olmuş. bu hayalimi de çöpe atıyorum.

    edit:iyelik eki eklendi.
  • hayaller portofino hayatlar pendik..
  • bazı musibetlerden önce yüce tanrı, işte böyle enfes işaretler gönderiyor hayatınızı bu tür insanlarla mahvetmeyin diye fakat anlayan kim?

    bugün yurtdışına tatile gidemeyeceğinizi soylemeye çekindiğiniz insandan, evlendiginizde tuvalete gitmek icin izin istersiniz artık.
  • babasının evinde tatil için yurt dışına mı çıkıyormuş?
hesabın var mı? giriş yap